Handleiding: Tekst van een afbeelding voorzien.

In een artikel kan je op verschillende manieren een afbeelding of foto toevoegen.

Geef iedere afbeelding een korte beschrijving om de kwaliteit en vindbaarheid van je website op peil te houden!

 

Voor je een afbeelding kan selecteren dien je deze op de website te plaatsen (met bestandsbeheer); zie Een afbeelding uploaden.

 

Methode 1 (eenvoudig): Afbeelding bovenin een tekst

Dit is populairste methode; eenvoudig en er kan weinig misgaan. Wanneer je een tekst element aanpast zie je onder het tekstveld een vinkje waarmee je een afbeelding kan toevoegen. Hier kan je een afbeelding kiezen, samen met het gewenste formaat, uitlijning (links, rechts of boven je tekst) met een beschrijving.

 

Methode 2 (eenvoudig): Afbeelding zonder tekst

Gebruik deze wanneer je een foto wilt tonen zonder tekst ernaast. Het werkt als bovenstaande nadat je een afbeelding element hebt gemaakt. Je maakt deze op dezelfde wijze als een tekst element.

 

Methode 3 (moeilijk): Afbeelding in je tekst

Deze methode geeft meer vrijheid over het gedrag en voorkomen van je afbeelding in een tekst. Gebruik deze methode wanneer je lange teksten (in één tekst element) plaatst en er meerdere afbeeldingen wilt invoegen met een specifieke opmaak. Ervaring met HTML is prettig; een klein foutje kan de opmaak van een hele pagina ontregelen.

Vaak is het echter verstandig om een lange tekst over meerdere tekst elementen te verdelen; zo houdt je overzicht en kan je de eenvoudige methode gebruiken.

Laatste update op 2009-11-09 door Barry Staes.

Ga terug